Historiek van de brouwerij

Toen we eind 2000 startten met een bierproefclub, had niemand durven dromen dat we 15 jaar later over een eigen brouwerij zouden beschikken. De bierproefclub heette toen nog “de Orde van de Zatte Mus” met als logo twee mussen met een biertje in hun Nest.
Tijdens het proeven groeide de interesse in alles wat met bier te maken heeft, we proefden ook weleens minder lekkere bieren maar na een tijdje ontstond er een ‘dat kunnen we misschien zelf wel beter’- gevoel. 

Ontdek onze historiek

Onze eigen brouwerij

Om de stijgende vraag naar onze bieren zowel binnen- als buitenland te kunnen volgen, beslisten we een eigen brouwerij te bouwen. In het voorjaar werd er hard gewerkt om de brouwerij tegen de zomer van 2015 operationeel te hebben. Eind juli waren we enorm trots om het eerste bier in onze eigen ketels te kunnen brouwen. Naast een hypermoderne brouwinstalatie van 30 HL, gist- en lagertanks van 60 HL en 120HL en een eigen bottellijn beschikken we over een kelder voor de vatgerijpte bieren.

Bekijk onze brouwerij

Woordje van de brouwers

Meer dan 20 jaar geleden richtten we onze eigen bierproefclub op. We proefden bier, praatten over het voetbal en muziek. Maar al gauw groeide onze interesse voor het bier in het algemeen en het brouwen in het bijzonder. Dit leidde tot het volgen van een brouwcursus en snel daarna ons eerste, zelfgebrouwen bier: een heerlijke tripel. Een professionele jury was het met ons eens en vereerde ons met een 3de plaats op het Open Nederlands Kampioenschap voor hobbybrouwers. Met vallen en opstaan werden vanaf dan op regelmatige basis biertjes gebrouwen. Sommige waren goed en andere waren goed voor de gootsteen. De kwaliteit ging wel duidelijk in stijgende lijn. Vandaag zijn we trots om ons biergamma aan u te kunnen voorstellen.