Het Nest danst de samba - Speelkaartbieren naar Brazilië

15/09/2017

Vanaf november kunnen ook Brazilianen genieten van een Turnhoutse KleverenTien of KoekeDam. Brouwerij Het Nest laat haar bieren aan de overkant van de oceaan brouwen.

De bieren van Het Nest worden al enkele jaren geëxporteerd naar verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en China. “Maar nu zal voor het eerst een buitenlandse brouwerij vijf van onze bieren onder licentie brouwen en verdelen”, verduidelijkt afgevaardigd bestuurder Bart Cuypers. “We probeerden al langer de Zuid-Amerikaanse markt te benaderen, maar een land als Brazilië schermt zich zeer sterk af. Door de zware importheffing van 40% en de transportkosten zouden we dubbel zo duur zijn als de binnenlandse merken.”

De Braziliaanse brouwerij Cervejaria Premium Paulista heeft grootse plannen met de speelkaartenbieren van Het Nest. “Door met een brouwer uit hét bierland bij uitstek samen te werken, kunnen we ons meer als kwalitatieve brouwer profileren”, zegt CEO Robson Tatimoto, die maandag de overeenkomst tekende in Oud-Turnhout. “We onderzoeken momenteel de mogelijkheden om te exporteren naar andere Zuid-Amerikaanse landen. Meer dan dertig personen houden zich al bezig met de marketing en sales van het Belgische bier.”

De bieren behouden hun naam en uitzicht in Brazilië. “De herkenbaarheid van het speelkaartsymbool is het belangrijkste”, meent Bart Cuypers. “Premium Paulista mikt op een verkoop van 1.500 hectoliter volgend jaar, maar als het de helft is en we pas aan dat cijfer zitten in 2019, zijn wij ook al heel tevreden.”

Heeft u een vraag?